Fototentoonstelling

De Fototentoonstelling in de N.H.-Kerk die tijdens de reünie plaatsvindt, is inmiddels uitgegroeid tot ca. 500 foto's van ruim een eeuw Kûbaard, tussen ca. 1890 en 2008. De geëxposeerde foto's zijn tevens op DVD gezet en straks te verkrijgen voor € 10,- per DVD. In de consistorie zal verder een permanente vertoning zijn van een compilatie van tv-uitzendingen over en van Kûbaard(ers), van 1994 tot 2008 (GvP 11-8-2008).

De foto's voor de tentoonstelling tijdens de reünie in augustus stromen binnen bij de tentoonstellingscommissie. Zo kwam er afgelopen week een aangetekende zending met foto's van een van de nazaten van wijlen Cees en Marie de Boer binnen met interessante historische foto's. Ook via onze website hebben we al historische foto's binnen gekregen van goede kwaliteit. Mogen wij alle Kubaarders hierbij nogmaals oproepen een jeugdfoto van zichzelf (12-18 jr.) in te leveren bij de commissie? Een van de eerst binnengekomen foto's van deze jongelingen ziet u hiernaast. Herkent u haar? (GvP)

Inmiddels -we spreken nu over eind januari- stromen de foto's binnen. Nu wordt het tijd om alle foto's te gaan inventariseren en te bekijken hoe we de tentoonstelling vorm gaan geven. Het bestuur van de NH-kerk heeft hun voortreffelijk gerestaureerde kerkgebouw belangeloos voor de fototentoonstelling beschikbaar gesteld. De ambiance is bijzonder, nu de foto's nog! Zijn er nog mooie kieken die bij u opduiken, graag gauw even een mailtje of telefoontje naar een van ons (GvP 29-1-2008).

Kûbaarders, oud-Kûbaarders en andere belangstellenden, tijdens de {cms_selflink page='reunie-2008' text='reünie'} in het kader van 50-jaar Dorpsbelang, wordt een fototentoonstelling georganiseerd van ca. 200 leuke, gekke, interesssante, historische, treurige, sportieve of gewoon goede foto's over Kûbaard en haar inwoners. Uiteraard kan dat niet zonder jullie inbreng: Graag horen wij of jullie foto's aan te bieden hebben, welke wij zouden kunnen gebruiken voor de tentoonstelling. Stuur je reactie liefst even per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar een van ons. Uit het aangeboden materiaal zullen wij dan een tentoonstelling samenstellen welke gedurende de reünie volgend jaar augustus is te bekijken. Wij houden jullie op de hoogte.

Heleen Kramer (tel. 331883), Marten Aukes (tel. 332285) en Ger van Putten (tel. 332175)

 

De lange winteravonden zijn inmiddels aangebroken, zodat elke Kûbaarder nu zijn of haar oude fotodoos of fotoalbum in kan duiken om naar leuke plaatjes voor onze {cms_selflink page='fototentoonstelling' text='fototentoonstelling '}tijdens de grote reünie in augustus 2008 te zoeken. De eerste historische opnamen zijn inmiddels bij ons binnen, waarvan wij hier vast een foto publiceren genomen van af de Greate Buorren richting Tsjerkebuorren. Deze foto is beschikbaar gesteld door de fam. Rein Rijpma. De opnamedatum is ons nog onbekend, maar wellicht zijn er suggesties. Meld ze op ons {cms_selflink page='gastenboek' text='Gastenboek'} of anders via de {cms_selflink page='mail-dorpsbelang' text='mail.'}. Dus Kûbaarders, duik massaal in uw archieven en laat ons horen. Eind januari willen we een overzicht van alle foto's hebben (GvP).

De tentoonstellingscommissie