Hemelvaartsdag, 9 mei 2024

.

Rond de klok van 6 uur verzamelen de eerste Kûbaarders zich bij het dorpshuis. Onder leiding van Jan-Eric lopen we met zo’n 20 Kûbaarders richting het Lyts Ein en gaan daar het land in. Ter hoogte van de familie Heeg steken we de weg over en vervolgen we onze route door het land. De zon is inmiddels al opgekomen, maar door de bewolking laat deze zich nog niet zien. Halverwege de route komt de zon er gelukkig toch door, heerlijk!

Het is heerlijk stil buiten, op de geluiden van de vogels en een maaiende trekker na. Onderweg zien en horen we verschillende vogels, zien we hazen die druk heen en weer rennen en kijken we of we de reeën ook kunnen spotten (ze lieten zich niet zien helaas).

Na een mooie wandeling van dik een uur komen we aan bij het idyllische plekje van de familie Teunissen. Hier staat de koffie en thee al op ons te wachten. Een lekker stuk koek of cake mag natuurlijk ook niet ontbreken. Na een lekker ‘bakje’ is het tijd om de locatie beter te bekijken. De tuin staat al aardig in bloei en we kijken onze ogen uit. Wat ons betreft weer een geslaagde dauwtrap!

Nogmaals willen we de familie Teunissen bedanken voor hun gastvrijheid en Jan-Eric voor het maken/leiden van de route!

Groet,
De Feestcommissie