Kubaard had tijdelijk meer kunstenaars en boekpresentatie Martin Sijbesma

.

Zoals elk jaar liep de Kunstroute van Littenseradiel weer door Kûbaard. Indertijd, jaren geleden, toen Kûbaard zijn eigen Kunstmanifestatie nog had, kwamen honderden bezoekers (tijdens een topweekend zelfs 1000)  De laatste jaren zijn er wat minder kunstenaars actief.
Dit jaar heeft Karen van buiten kunstenaars erbij betrokken waardoor het een levendig weekend werd. Zaterdag stortbuien, zondag overwegend prachtig weer. Dat resulteerde rond de 100 bezoekers. Uit de vrolijke kippen verzameling van Theo de Graaff vlogen de schilderijen weg en ook anderen, zoals Renée die ik net sprak, waren tevreden over de verkoop en interesse van de bezoekers. Leuk om te zien dat zoveel Kûbaarders altijd even komen kijken. Onze gast exposant Theo de Graaff complimenteerde ons met “wat voelt dit dorp fijn aan, wat een gezellige mensen!”

Zondag middag was daarnaast nog een bijzonder moment voor Martin Sijbesma. Er is een prachtig overzichtswerk verschenen  over het werk van Martin, een Friese meesterschilder uit ons dorp! Martin is gespecialiseerd in oldtimers in een romantische omgeving en stillevens met antieke voorwerpen met een geschiedenis. Het boek laat een overzicht van al zijn werk zien.