De Rijdende Groenteman

Peter Ruijter is door de week in Kûbaard. ’s Ochtends vroeg zie je hem met zijn blauwe busje rustig het dorp in rijden om op tijd te zijn voor de grote vrachtwagen die Peter weer van verse groentes voorzien. Hij huurt de opslag plek met koelruimte van Sjoerd Zondervan “De Appelboer” die zelf  ook altijd al met groentes en fruit “suteljde”. Na jaren in de bouw gewerkt te hebben, besloot Peter om te gaan werken op een manier die hem veel beter ligt. Peter komt op veel plekken en heeft contact met veel mensen, waardoor hij zijn werk afwisselend en interessant vindt. En zoals op de foto’s te zien is, levert hij de producten zelfs op één hoog bij Simon en Monique

Weten jullie dat Peter met zijn Sanne en hun dochter uit Bolsward komen maar dat hij vroeger met zijn zus Sietske en zijn moeder Aaltje Atsma korte tijd op het Lytse Ein hebben gewoond? In het huisje waar nu René en Vincent wonen.

Noot redactie: Doordat de omzet en de oplopende kosten [mede door de energieprijzen] niet langer in de juiste verhouding stonden tot elkaar, heeft Peter onlangs moeten besluiten zijn zaak op te heffen per maart 2023.