“Strijder” –  Job Tichelman

.

.

Strijder – Job Tichelman binnenkort in ons theater!

Op vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari zal de film Strijder van Job Tichelman te zien zijn in ons Dorpshuis.
Zie de FLYER voor meer info over de avonden.

Hieronder alvast wat meer info over de film:

Het is een droom van veel jongens en meisjes: profvoetballer worden. Maar wat als die droom uiteenspat door een ongeluk? Dat is precies waar de nieuwe familiefilm Strijder over gaat. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Job Tichelman, die ook het scenario schreef samen met regisseur Camiel Schouwenaar.

De film ‘Strijder’ gaat over de vrienden Dylan en Youssef, die allebei dromen van een carrière als profvoetballer. Ze zijn allebei hard op weg met die droom, totdat Dylan na een ongeluk in een rolstoel terechtkomt. Daar gaat zijn voetbaldroom! Dylan geeft niet op, want hij wil samen met zijn beste vriend de Touzani Cup winnen. Dylan stort zich vol overgave op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden.

Hulp van Touzani
Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Bij dat doorzetten wordt Dylan geholpen door skatemeisje Maya, op wie Dylan ook een beetje verliefd is. Maya leert hem een creatieve oplossing: op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. De grote vraag is: lukt het hem om terug te komen in zijn voetbalteam? Om nog één keer samen op het veld te staan? En inderdaad om de Touzani Cup te winnen? Vragen genoeg die in de film beantwoord worden. Vanaf 21 juli kun je het antwoord in de bioscoop zien.