Hurdrindei

Op de eerste zaterdag van oktober is het al meer dan 2 decennia lang Kûbaarder Hurdrindei, een sportief hardloopevenement voor jong en oud.

De Hurdrindei is een wijd verbreid begrip geworden in het Friese hardloop- en trimcircuit. Ook van buiten Friesland wordt de 1e zaterdag van oktober ieder jaar weer goed bezocht. De loop, welke onder ander voert over de oeroude Slachtedijk (de oude Middelzeedijk van rond 1100 na Chr.), is in 1987 ontstaan door enkele enthousiaste Kûbaarder hardlopers die de jaarlijkse Elfsteden trimloopestafette mee liepen. Op echt Kûbaarder wijze -een goede organisatie en eigen ideeën- werd een trimloop opgezet die jaarlijks door 120 á 140 atleten en atleetjes wordt bezocht. Ook voor minder validen is er in Kûbaard altijd plaats. In het verleden kwamen wheelers vaak in groepjes van 2 of 6 aan de start. Er komen regelmatig Friese lange afstandlopers langs om zich in Kûbaard voor te bereiden op bekende hele en halve marathons.

Naast de halve marathon van 21,1 km en de 14,5 en 8 km voor de volwassenen, is er ook nog een speciale 1,5 km loop voor de jeugd. Ook hier is de deelname elk jaar weer bemoedigend voor de doorstroom naar de toekomst. Wordt u nieuwsgierig naar onze trimloop, zonder winnaars (ieder loopt voor zijn eigen beste tijd), met een hoop gezelligheid bij de koek-en-zopie of na afloop in het dorpshuis, dan kunt u altijd contact opnemen met onderstaande contactpersonen.
Na de verplichte-corona-stop wordt de Hurdrindei nu voor 2023 voorbereid.  (Namen en contact adres worden op een nader te bepalen moment gepubliceerd)