Nieuwe site is online!

Vóór de Kerstdagen kregen we weer een mooi vormgegeven en gezellig geschreven, dikke SOK in de bus, vol met interviews en nieuwtjes.
Wij hebben deze Sok, in de luie stoel en op ons gemak, in één adem uitgelezen en hopen dat jullie hem nu ook uit hebben, want vanmiddag is onze nieuwe dorps-website online gegaan en dus hebben jullie nu alle[?] tijd om daar op ontdekking te gaan.
De afgelopen 8 weken is door ons, Monique, Karen en Simon, hard gewerkt om presentatie nog dit jaar mogelijk te maken. Veel potten thee en biertjes verder is het dan zover. Velen van jullie hebben tijdens de Warme WinterMarkt al voorgeproefd. We hebben daar veel goede tips ontvangen. Als het goed is zijn ze verwerkt!!! [Behalve meer Fryske teksten]

De site heeft dezelfde naam nl.: kubaarddorp.nl
Niet alleen de lay-out is veranderd, maar ook de achterkant:

  1. de site is op mobiel en tablet goed leesbaar [en bedienbaar]
  2. het is een beveiligde website geworden [https://]
  3. de website is tevens voorzien van antispam-beveiliging
  4. diverse verenigingen/besturen hebben, of krijgen nog, een eigen E-mailadres

Het is ons “digitale dorpsplein”, dus staat het laatste nieuws op de openingspagina. (homepage)
Je ziet onder het hoofdmenu Privacy, Us Mienskip, Agenda, Archief en Contact staan.
“Us Mienskip” bevat eigenlijk alles wat ons dorp inhoudt. Daar hoort alles en iedereen te staan die daar onderdeel van uitmaakt en dat wil. Mis je nog iets???? Zie hieronder. Hier en daar zie je ook lege mappen, deze moeten nog worden gevuld. Mocht je daar ideeën voor hebben? …… mail ze naar ons!

De site kent dus groeimogelijkheden. Daar kunnen we heel goed de hulp van onze mede-dorpsbewoners bij gebruiken [ook die om ûtens].
Als je iets op de website geplaatst wilt hebben kan dat met álle plezier. Ons redactieadres is redactie@kubaarddorp.nl
Mail foto’s of tekst van zaken die jij belangrijk vindt. Mogen ook alleen mooie foto’s zijn, waaruit we periodiek een selectie maken en integreren in de website. Zo krijgt de site regelmatig een ander gezicht.

Met dit bericht nemen wij afscheid van de “oude” website die ons jaren ten dienste is geweest. Ter ere van die site hebben we het “oude” nieuws  opgenomen in het Archief op de nieuwe site. We hebben zoveel mogelijk foto’s en artikelen verzameld om ze voor het nageslacht te behouden.

Rest ons jullie veel [lees] plezier toe te wensen met de nieuwe website en we hopen in samenwerking met de Mienskip de puntjes nog op de “i” te krijgen.

.